Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

FMI: Guvernul a achitat integral datoria către FMI

Autor: Conta Conect
septembrie18

ccReprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa, a declarat că Guvernul României a plătit integral împrumutul contractat de la Fondul Monetar Internaţional, însă Banca Naţională a României mai are de achitat trei rate, ultima fiind programată în luna ianuarie.

În data de 16 septembrie, premierul Victor Ponta a afirmat că România şi-a plătit datoria faţă de FMI şi că nu mai are nevoie de niciun ban de la instituţiile financiare internaţionale, dar consideră că un nou acord cu FMI şi Comisia Europeană ar fi un lucru necesar „într-o perioadă frământată pentru regiune şi Europa”.

Anterior, România a încheiat cu succes 2 acorduri cu FMI, UE şi Banca Mondială, în sumă de 20 miliarde euro, respectiv 5 miliarde euro. Al doilea, semnat în anul 2011 şi finalizat în anul 2013, a avut caracter preventiv, autorităţile optând să nu acceseze fondurile puse la dispoziţie de creditorii externi.

La primul acord de finanţare (2009 – 2011) FMI a adus o contribuţie de 13 miliarde de euro, iar celelalte fonduri au fost de la Comisia Europeană şi alte instituţii financiare internaţionale.

Comentariile sunt închise pentru FMI: Guvernul a achitat integral datoria către FMI

Comments are closed.


Arhiva