Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Proiect privind emisiunile de obligaţiuni ipotecare

Autor: Conta Conect
iunie5

conversie credit
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind emisiunile de obligaţiuni ipotecare, act normativ care va crea un nou cadru legal în domeniu, aliniat celor mai bune practici la nivel european.

Scopul proiectului de lege este să permită dezvoltarea acestor instrumente de finanţare pe piaţa locală, într-o manieră prudentă şi supravegheată corespunzător, asigurându-se astfel un plus de atractivitate pentru potenţialii investitori.

Existenţa acestui tip de obligaţiuni va permite instituţiilor de credit atragerea de resurse financiare la un cost mai scăzut decât prin alte instrumente, efect care se va transfera într-un cost mai redus al creditării ipotecare.

De asemenea, introducerea obligaţiunilor ipotecare va contribui, pe termen mediu şi lung, la profesionalizarea pieţei primare a creditului ipotecar.

Proiectul de lege adoptat de Guvern răspunde, totodată, unei condiţionalităţi asumată de autorităţile române în faţa Fondului Monetar Internaţional.

În prezent, cadrul general pentru emisiunea de obligaţiuni ipotecare este reglementat prin Legea nr. 32/2006 privind obligaţiunile ipotecare, act normativ care va fi abrogat odată cu intrarea în vigoare a proiectului de lege adoptat astăzi.

Categorii: Domeniul bancar
 Etichete: , ,
Comentariile sunt închise pentru Proiect privind emisiunile de obligaţiuni ipotecare

Comments are closed.


Arhiva