Clasamentul judeţelor privind exporturile

types-of-export-licenses

Conform datelor Ministerului Economiei, Bucureştiul se află în fruntea topului, cu exporturi de 4,45 miliarde euro în primul semestru, în creştere cu 19,22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dinamica fiind superioară celei din intervalul corespunzător din 2012 comparativ cu 2011, de 5,3%, reiese din datele .

Cele mai solicitate produse la export din Bucureşti au fost maşinile şi aparatele, echipamentele electrice şi componente ale acestora (28,5%), produsele industriei chimice (15,1%), metalele comune (9,8%) şi produsele minerale (9,6%).

Potrivit datelor din contabilitate, capitala a asimilat aproape o treime din importuri, cu o valoare de 8,3 miliarde euro, în creştere cu 1,5%, iar judeţul Argeş a avut o dinamică a importurilor de 13,52%, ajungând la 1,8 miliarde euro, cu o pondere de 6,86%.

Judeţul Argeş ocupă locul al doilea în clasament, cu exporturi de 2,6 miliarde euro, vehiculele, aeronavele, vasele şi echipamentele auxiliare de transport reprezentând 67,5% din exporturile judeţului.

Următoarele poziţii au fost adjudecate de judeţele Timiş, Arad şi Braşov. La mijlocul clasamentului se situează judeţele Hunedoara, Bistriţa Năsăud şi Dâmboviţa, iar la sfârşitul clasamentului se regăsesc judeţele Mehedinţi, Giurgiu şi Gorj.


Publicat

în

de către