Evaziunea fiscală în industria cărnii

carne

Potrivit declaraţiilor preşedintelui A.R.C. (Asociaţia Română a Cărnii), Radu Timiş, evaziunea fiscală în industria cărnii este mult mai mare de 40%, şi sunt companii cercetate de DNA pentru că exportă fictiv în UE şi colectează de la stat 24%.

Şi nu este un singur lanţ. Sunt 3 – 4 cu prejudicii de sute de milioane de euro. Acest lucru este resimţit foarte tare, pentru că preţul nostru de reţetă este mai mare decât al lor de raft”, arată Radu Timiş.

Preşedintele A.R.C. a mai declarat că pe carne de vită, peste 90% dintre abatoare funcţionează la negru.

În UK şi SUA TVA la carne e zero, în Germania e 7%. Noi cerem TVA de 5%. FMI-ului să i se ceară să accepte acest TVA redus. Dacă se va aproba, noi vom scădea preţurile cu 15%”, a mai precizat Radu Timiş cu privire la cota TVA.


Publicat

în

,

de către