Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

O schemă de ajutor este destinată digitalizării IMM-urilor!

Autor: Diana Jitaru
martie10

Ordinul nr. 401/2023 prevede aprobarea Schemei de ajutor de minimis „Digitalizarea IMM-urilor – grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale”, aferentă Planului naţional de redresare şi rezilienţă, pilonul III.

Potrivit noutăților, schema se aplică întreprinderilor care se încadrează în categoria IMM şi au sediul social în România.

Valoarea ajutorului de minimis este cuprinsă între: 20.000 şi 30.000 euro pentru microîntreprindere; 20.000 şi 50.000 euro pentru întreprindere mică; 20.000 şi 100.000 euro pentru întreprindere mijlocie.

Pentru a putea beneficia de ajutor de minimis în temeiul prezentei scheme, solicitanţii trebuie să depună/încarce în platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro, anterior implementării proiectului pentru care solicită finanţare, o cerere de finanţare însoţită de mai multe documente.

Iar valoarea maximă totală a ajutoarelor de minimis de care poate beneficia întreprinderea unică pe o perioadă de 3 ani consecutivi (ultimii 2 ani fiscali înainte de data acordării ajutorului de minimis şi anul acordării ajutorului de minimis), cumulată cu valoarea alocării financiare acordate în conformitate cu prevederile prezentei scheme, nu va depăşi echivalentul în lei a 200.000 euro (100.000 euro în cazul întreprinderilor unice care efectuează transport rutier de mărfuri în contul terţilor sau contra cost).

Aceste plafoane se aplică indiferent de forma ajutorului de minimis sau de obiectivul urmărit şi indiferent dacă ajutorul este finanţat din surse naţionale sau europene.

Comentariile sunt închise pentru O schemă de ajutor este destinată digitalizării IMM-urilor!

Comments are closed.


Arhiva