Proiectul „Consolidarea supravegherii, guvernanței corporative și gestionării riscurilor în sectorul financiar” a ajuns la final!

BNR anunță că proiectul de twinning „Consolidarea supravegherii, guvernanței corporative și gestionării riscurilor în sectorul financiar”, lansat la 18 octombrie 2021 și realizat de Banca Națională a Moldovei (BNM) cu asistența Uniunii Europene, a ajuns la final.

Proiectul a fost implementat timp de doi ani și șase luni, cu sprijinul consorțiului format din Banca Națională a României (BNR)- lider se proiect, Banca Olandei (De Nederlandsche Bank – DNB), Banca Lituaniei (Lietuvos Bankas – LB), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) din România cu finanțarea Uniunii Europene. Un alt beneficiar al proiectului a fost Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) din Republica Moldova. 

Crearea unei noi strategii de politică macroprudențială, alinierea cu Directivele UE a reglementărilor în domeniul asigurărilor și creditării nebancare, ajustarea reglementărilor de monitorizare a infrastructurii pieței financiare și pregătirea dosarului de aderare a Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro SEPA sunt printre cele mai importante realizări ale proiectului.


Publicat

în

de către

Etichete: