Reducerea TVA la 9% pentru pâine a majorat producţia fiscalizată în industria de morărit şi panificaţie

pâine

Potrivit declarațiilor preşedintelui Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, reducerea TVA de la 24% la 9% pentru pâine, pe tot lanţul economic corespunzător, a majorat producţia fiscalizată în industria de morărit şi panificaţie şi a scăzut sensibil preţurile plătite de consumatori.

„În timp de preţurile au scăzut în medie cu 12%, producţia fiscalizată a crescut: cu 10% la făină, cu 15% la pâine, iar la specialităţile de panificaţie şi mai mult, ceea ce, iarăşi, este un lucru bun”, a precizat Aurel Popescu.

De asemenea, comform datelor ROMPAN, producţia totală de pâine din România este de 1,8 milioane tone/an.


Publicat

în

,

de către