În anul 2015, România a exportat peste 15 milioane de tone de produse agroalimentare, în valoare de 5,73 miliarde de euro, în creştere comparativ cu anul 2014, însă a intrat din nou pe deficit, deoarece importurile au fost uşor mai ridicate în 2015 faţă de anul precedent.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, importurile de alimente au fost de 8,5 milioane de tone şi în sumă de 5,82 miliarde euro, comparativ cu 2014 când s-au importat 6 milioane de tone.
Cele mai mari încasări din comerţul intra şi extracomunitar le-a adus porumbul cu aproape 960 de milioane de euro pentru o cantitate de 5,1 milioane de tone.
De asemenea, printre produsele care au adus încasări însemnate se numără şi ţigările de foi, trabucurile şi ţigaretele, grâul şi meslinul, seminţele de floarea soarelui şi cele de rapiţă.
Potrivit datelor MADR, România a rămas în continuare „campioană” la importul de carnea proaspătă de porc. Anul trecut fiind aduse din spaţiul comunitar şi de pe pieţele terţe o cantitate de 188.689 tone, în valoare de 295,7 milioane de euro.