Vânzările la carnea bio au crescut

+ivinarski-BIO--farmovi--Tov-jaja---toj+-ty+kok--1-info617

De la an la an, vânzările la carnea bio, fără hormoni şi antibiotice, cresc cu până la 20%. Este adevărat, însă, că un pui crescut liber prin iarbă şi hrănit doar cu porumb este de zece ori mai scump decât unul de fermă. Puiul care e hranit doar cu porumb e mai galbui şi carnea este mai sănătoasă şi are altă consistenţă.

Preţurile sunt de zece ori mai mari fiindcă este adusă în special din Germania şi Italia, dar şi din Noua Zeelandă sau Canada.

În prezent în România nu exisă nici măcar un abator sau o măcelarie certificate ecologic, aşa că magazinele vând carnea bio cumparată din străinătate.

Din cele aproximativ zece mii de ferme mici de animale aflate în conversie, cam 90% vor fi certificate ecologic de anul viitor, cele mai multe aflându-se în Suceava, Alba şi Cluj.


Publicat

în

de către