Salvarea localităţilor aflate în insolvenţă

cc-ana
Datorită faptului că există câteva zeci de localităţi care sunt în insolvenţă sau au cerut să intre, vicepremierul Liviu Dragnea, a afirmat că se caută soluții împreună cu Ministerul de Finanţe asupra plății datoriilor, astfel încât acestea  să fie suportate din bugetul de stat în cazurile negrevate de fraude.

Dragnea susține căsunt câteva situaţii de localităţi care au arierate foarte mari. De exemplu, sunt comune în care foştii primari au depus şi au obţinut finanţări europene – în majoritate sunt la PNDR, la Agricultură – şi, din varii motive, nu au derulat aşa cum trebuie procedurile de achiziţie şi de implementare a proiectului şi sunt obligate, localităţile respective, să returneze toată suma în Euro pe care au primit-o de la programele de la Agricultură. E vorba de câteva zeci, ori 40, ori 60 şi ceva de comune„.

Ministrul Agriculturii împreună cu  ministerul de Finanţe caută soluţii pentru a vedea dacă pot şi ei să aplice metoda pe care a aplicat-o și Dragnea, şi anume toate corecţiile financiare care nu sunt însoţite de cercetări penale, dosare în instanţă sau alte fraude să poată să fie suportate de la bugetul de stat pentru a putea elibera localităţile sau judeţele respective de această presiune uriaşă.


Publicat

în

de către