Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Ministerul Finanţelor Publice anunţă că va veni în sprijinul mediului de afaceri

Autor: Diana Jitaru
iulie4

MFP (Ministerul Finantelor Publice) anunta ca va veni in sprijinul mediului de afaceri si ca va continua astfel procesul de simplificare si flexibilizare a schemelor de ajutor de stat pe care le administreaza.

Finantele au elaborat doua proiecte de acte normative ce aduc modificari schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie si schemei de ajutor de stat 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca.

In prezent bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 4.070 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 925 milioane euro, cu posibilitatea suplimentarii, bugetul anual maxim fiind de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro.

Perioada de derulare a schemei este 2014-2020 pentru emiterea de acorduri pentru finantare, respectiv 2015-2023 pentru plata ajutorului de stat.

Principalele modificari ale schemei de ajutor instituite prin H.G. nr.807/2014:

◦ introducerea posibilitatii acordarii ajutorului de stat pentru acelasi proiect de investitii, atat pentru cheltuieli de natura activelor corporale si necorporale cat si pentru cheltuieli de natura salariala, fara a se depasi valoarea eligibila cea mai mare a oricareia dintre cele 2 categorii;
◦ introducerea anumitor conditii in vederea stabilirii eligibilitatii cheltuielilor de natura costurilor salariale;
◦ stabilirea mecanismului de recuperare proportionala a ajutorului de stat platit pentru costuri salariale.

Categorii: Economie
Comentariile sunt închise pentru Ministerul Finanţelor Publice anunţă că va veni în sprijinul mediului de afaceri

Comments are closed.


Arhiva