Sectorul privat din România trebuie să devină un motor al turismului

images

În cadrul Conferinţei Internaţionale de Turism 2013, găzduită de Palatul Parlamentului din Bucureşti, ministrul Mediului, Rovana Plumb a declarat că sectorul privat din România trebuie să devină un motor al turismului, iar în faţa noastră stau provocări cum sunt energia, emisiile de gaze cu efect de seră, consumul de apă, managementul deşeurilor, pierderea biodiversităţii.

De asemenea Rovana Plumb a reamintit că a fost depus prin POS Mediu planul de management privind proiectul de dezvoltare durabilă a biosferei Delta Dunării, adică se are în vedere reabilitarea şi extinderea portului Sulina a infrastructurii în zona Murighiol, Sfântu Gheorghe, modernizarea cantoanelor de la Samova, Caraoman, Gura Portiţei, precum şi realizarea unui nou traseu tematic în zona portului Sulina.

O altă latură este strategia ministerului care vizează reabilitarea şi extinderea suprafeţei plajelor de pe Litoralul Mării Negre, şi se are în vedere proiectul de reabilitare a zonei costiere a Litoralului Mării Negre, unde se vor aloca 500 milioane lei pentru acest proiect, până în 2020.

La conferinţă au participat pe lângă reprezentanţii OMT şi cei ai organizaţiilor patronale din domeniul turismului, oficiali străini şi ambasadori din 47 de ţări. Organizaţia Mondială a Turismului este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional a turismului responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociaţi şi peste 400 de membri afiliaţi din sectorul privat, educaţional, asociativ şi public.


Publicat

în

de către