Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

ANAF a publicat un proiect de ordin ce are în prim plan Declaraţia unică!

Autor: Diana Jitaru
mai17

ANAF a publicat, in data de 15 mai, un proiect de ordin ce are in prim plan Declaratia unica. Acest document vizeaza modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr.49/2019 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului „Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Nu este singurul proiect de ordin cu impact mare asupra Declaratiei unice. In aceeasi zi, institutia a mai publicat si procedura pentru acordarea bonificatiilor.

La anexa nr. 1 „Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”, Capitolul II, Sectiunea 2, Subsectiunea 2, lit.C, sintagma „Sunt persoana fara venituri si optez pentru plata CASS” se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Sunt persoana fara venituri/persoana care realizeaza venituri de natura celor prevazute la art.155 din Codul fiscal, pentru care nu se datoreaza CASS si optez pentru plata CASS”;

2. La anexa nr.2 ”Instructiuni de completare a formularului Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”, Capitolul II „Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate in anul 2019”, Sectiunea a 2-a „Date privind contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate estimate pentru anul 2019”, Subsectiunea a 2-a – „Date privind contributia de asigurari sociale de sanatate estimata”, pct.40.4, primul paragraf se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Comentariile sunt închise pentru ANAF a publicat un proiect de ordin ce are în prim plan Declaraţia unică!

Comments are closed.


Arhiva