Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Guvernul a dat unda verde amnistiei fiscale!

Autor: Diana Jitaru
august1

Guvernul a dat unda verde amnistiei fiscale despre care s-a tot discutat in ultima perioada. Datornicii cu restante catre stat la sfarsitul lui 2018 vor putea beneficia de facilitati suplimentare pentru plata acestor datorii, potrivit unei ordonante adoptate de Guvern.

In cazul facilitatilor acordate pentru datoriile mai mari de 1 milion de lei se vorbeste despre o reducere a principalului cu pana la 50%. In cazul datoriilor mai mici de 1 milion de lei, vor fi anulate accesoriile, insa numai daca obligatiile bugetare principale sunt achitate pana la data de 30 noiembrie 2019.

Aceste facilitati fiscale vor fi aplicate atat persoanelor fizice, companiilor private si de stat, cat si organizatiilor neguvernamentale, institutiilor publice si unitatilor administrativ-teritoriale, a declarat premierul Romaniei.

Facilitatile fiscale acordate in functie de valoarea obligatiilor bugetare vizeaza pe de o parte masuri de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion lei, iar pe de alta parte anularea accesoriilor in cazul datoriilor sub un milion lei daca obligatiile bugetare principale se achita pana la 30 noiembrie 2019.

Pentru persoanele fizice si entitatile fara personalitate juridica se aplica masura anularii dobanzilor si penalitatilor indiferent de cuantumul datoriilor acumulate catre bugetul de stat, daca achita obligatiile principale pana la 30 noiembrie 2019.

Categorii: Fiscalitate
Comentariile sunt închise pentru Guvernul a dat unda verde amnistiei fiscale!

Comments are closed.


Arhiva