Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Procedura de utilizare şi funcţionare a sistemului naţional RO e – Transport

Autor: Diana Jitaru
iulie4

Ordinul nr. 1190/2022 a aprobat Procedura de utilizare şi funcţionare a sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e – Transport.

Categoriile de vehicule rutiere care fac obiectul monitorizării în sistemul RO e – Transport sunt cele care au o masă maximă autorizată de minimum 3,5 tone, încărcate cu bunuri cu risc fiscal ridicat cu o masă brută totală mai mare de 500 kg sau o valoare totală mai mare de 10.000 de lei, aferente cel puţin unei relaţii comerciale care face obiectul transportului.

În Sistemul RO e – Transport sunt înregistrate date referitoare la expeditor, beneficiar sau destinatar, denumirea, caracteristicile, cantităţile şi contravaloarea bunurilor transportate, locurile de încărcare şi descărcare, detalii cu privire la mijlocul de transport utilizat şi transportator, data declarată pentru începerea transportului, precum şi codul UIT generat.

Sistemul RO e – Transport permite utilizatorului să selecteze contribuabilul pentru care declară datele transporturilor cu risc fiscal ridicat în funcţie de drepturile pe care acesta le deţine.

Categorii: Fiscalitate
Comentariile sunt închise pentru Procedura de utilizare şi funcţionare a sistemului naţional RO e – Transport

Comments are closed.


Arhiva