Daniel Botănoiu, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, a anunţat că reducerea TVA la alte categorii de produse alimentare se va afla pe agenda discuţiilor din luna decembrie cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI).
În speranţa că vor obţine un răspuns pozitiv, specialiştii români vor vorbi despre efectele pozitive ale reducerii TVA la pâine şi vor prezenta deasemenea studiile care s-au făcut pentru carne, legume-fructe şi lapte.
Botănoiu speră că odată cu reducerea TVA va avea loc o creştere semnificativă a competitivităţii în industria alimentară, astfel se vor crea noi locuri de muncă.
Vicepreşedinte Asociaţiei Române a Cărnii, Radu Timiş, consideră că în negocierile cu FMI privind reducerea TVA ar trebui prezentată într-un mod cât mai serios şi profesionist situaţia banilor încasaţi efectiv de către stat din TVA 24%, dar şi dintr-o taxă redusă la 5% sau 9%.