Reducerea TVA la alimente la 9% va duce la scăderea preţurilor

tva

Potrivit declaraţiilor ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, reducerea TVA la alimente la 9% va duce la scăderea preţurilor, relansarea consumului şi la colectarea mai bună la buget.

Această măsură de reducere a TVA la alimente, coroborată şi cu controalele ANAF, vor duce la crearea unui mediu concurenţial corect. Vom avea evaziune mult mai puţină şi preţuri mai mici. Reducerea TVA va avea ca efect scăderea preţurilor, relansarea consumului şi o colectare mai bună la bugetul de stat. De mâine vor începe consultările cu producătorii, cu industria şi cu marile lanţuri de magazine, pentru a ne asigura că măsura va produce efectele dorite„, a spus ministrul.

Daniel Constantin a mai declarat că speră ca evaziunea fiscală să poată fi redusă la minim posibil şi în felul acesta să fie salvate societăţi şi locuri de muncă.

De asemenea, ministrul a mai spus că reducerea TVA va da „o gură de oxigen” sectorului de lapte, după eliminarea cotelor, de la 1 aprilie, dar şi celui de carne, afectat de embargoul impus Rusiei.


Publicat

în

de către

Etichete: