Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Discuţii cu delegaţia FMI, BM şi CE la Palatul Victoria

Autor: Conta Conect
octombrie21

descărcare (4)O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene a fost prezentă la Palatul Victoria, pentru a avea convorbiri cu prim-ministrul Victor Ponta, dar şi cu alţi membri ai Executivului.

Având în veder că „există serioase rezerve că România îndeplineşte condiţiile necesare pentru a beneficia de un acord de tip Flexible Credit Line”, în cadrul întrevederii cu delegaţia FMI, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat îngrijorarea referitor la vulnerabilităţile care pot afecta cadrul fiscal-bugetar viitor.

Conform comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au prezentat cele mai importante evoluţii ale Programului de asistenţă cu caracter preventiv, program care a expirat în luna septembrie 2015, fără o evaluare finală favorabilă.

Cu privire la bugetul pentru anul 2016, a fost evidenţiată necesitatea ca România să nu se îndepărteze semnificativ de o abordare fiscal-bugetară prudentă, pentru a preîntâmpina o serie de riscuri macroeconomice.

Totodată, în cadrul discuţiilor de la Palatul Cotroceni a fost abordată şi tema recuperării întârzierilor în materie de reforme structurale, în special referitor la eficienţa întreprinderilor de stat, o atenţie importantă fiind acordată sectoarelor energiei şi transporturilor.

 Etichete: , , , ,
Comentariile sunt închise pentru Discuţii cu delegaţia FMI, BM şi CE la Palatul Victoria

Comments are closed.


Arhiva