Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

FMI încurajează restructurări la companii de stat

Autor: Conta Conect
martie15

FMI
Fondul Monetar Internaţional a recomandat autorităţilor din România să adopte cât mai rapid legislaţie pentru îmbunătăţirea guvernanţei corporative în companiile de stat şi să stabilească liste cu potenţialele listări la bursă sau privatizări.

Misiunea recomandă adoptarea şi implementarea rapidă a legislaţiei pentru îmbunătăţirea guvernanţei corporative la companiile de stat. De asemenea, recomandăm restructurarea masivă a companiilor de stat aflate într-o situaţie financiară îngrozitoare şi stabilirea unei liste de potenţiale companii care pot fi listate la bursă sau privatizate„, a explicat şeful misiunii FMI în România, Reza Baqir.

Aceste reforme vor ajuta la îmbunătăţirea managementului profesionist în aceste companii, la alocarea mai eficientă a resurselor, la creşterea profitabilităţii, la transferuri mai mici de bani dinspre buget şi la limitarea datoriilor statului.

Reprezentanţii misiunii FMI au apreciat eforturile autorităţilor în lupta împotriva corupţiei şi le încurajează să continue în acelaşi ritm.

 Etichete: , , ,
Comentariile sunt închise pentru FMI încurajează restructurări la companii de stat

Comments are closed.


Arhiva