Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Creşterea salariului minim va duce la o automatizare accelerată a procesului de producţie şi asamblare în România

Autor: Conta Conect
iunie26
ccÎn luna iulie al acestui an, salariul minim brut ar putea ajunge 1.050 de lei, iar din anul 2016 ar avea şanse să treacă de 1.200 de lei.
Astfel, creşterea salariului minim pe economie, fără ca acesta să fie sprijinit şi de o creştere a productivităţii va duce la o automatizare accelerată a procesului de producţie şi asamblare în România, pe măsură ce companiile vor prefera să investească în echipamente moderne în detrimentul angajaţilor.
„Pe măsură ce creşte salariul minim tot ce făceau oamenii aceia, plătiţi cu salariul minim, devine mai rentabil să faci utilizând maşini. Guvernul a crescut salariul minim deoarece este singura taxă pe care este sigur că o colectează. Taxa pe venit din salariu. Dar în business oamenii vor cumpăra maşini şi vor automatiza şi vor plăti mai puţine salarii“, a afirmat Cătălin Olteanu, director general al FM România, companie de logistică cu afaceri anuale de 24 mil. euro şi clienţi din farma, sănătate, produse de larg consum şi alimentare.
 Etichete: , , ,
Comentariile sunt închise pentru Creşterea salariului minim va duce la o automatizare accelerată a procesului de producţie şi asamblare în România

Comments are closed.


Arhiva