Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Schema de ajutor prin care sunt finanțate cheltuielile cu salariile pentru investițiile noi a fost redeschisă

Autor: Diana Jitaru
decembrie14

Ministerul Finanţelor Publice anunţă mediul de afaceri că se pot depune cereri pentru finanţare în baza H.G.nr.332/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor noi, care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.

Obiectivul schemei de ajutor de stat este dezvoltarea regională prin realizarea de investiţii care determină crearea a minim 100 de locuri de muncă şi încurajarea participării active a întreprinderilor la reducerea decalajelor economice dintre regiuni şi redresarea economiei româneşti.

În cadrul schemei sunt finanţate cheltuielile salariale înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, ca urmare a creării de noi locuri de muncă. Se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale.

În anul 2020, pentru ambele scheme de ajutor de stat administrare de M.F.P. (instituite în baza H.G. nr.332/2014 și H.G. nr. 807/2014) a fost alocat un buget de 1,5 miliarde lei.

Comentariile sunt închise pentru Schema de ajutor prin care sunt finanțate cheltuielile cu salariile pentru investițiile noi a fost redeschisă

Comments are closed.


Arhiva