Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Verificarea înregistrării în Revisal a contractului de muncă

Autor: Tatiana Tanase
februarie26

contract munca

Orice angajat când este încadrat în câmpul muncii are dreptul de a verifica dacă a fost înregistrat în Revisal contractul de muncă.

Astfel puteţi solicita angajatorului o copie după Revisal-ul transmis către ITM, pentru a verifica dacă este înregistrat contractul de muncă şi figurează ca activ în registrul electronic de evidenţă a salariaţilor. De asemenea contractul de muncă trebui să fie însoţit cu un număr unic de înregistrare, urmare a transmiterii Revisal. Cu ajutorul aplicaţiei Revisal, angajatorul vă poate elibera “Raportul per salariat”, unde puteţi observa foarte clar, data angajării, salariul precum şi eventualele suspendări ale contractului de munca.

Tot în cadrul companiei angajatorul are obligaţia de a întocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariaţi, care va fi păstrat la sediu, precum şi de a-l prezenta inspectorilor de muncă, la solicitarea acestora, potrivit art. 8 din HG 500/2011.

Dosarul personal al salariatului trebuie să cuprindă următoarele documente:
– actele necesare angajării;
– contractul individual de muncă;
– actele adiţionale şi alte acte referitoare la modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă;
– acte de studii/certificate de calificare, dar şi alte documente care certifică legalitatea şi corectitudinea completării în registru.

Angajatorul este obligat de a elibera orice act la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat.

Comentariile sunt închise pentru Verificarea înregistrării în Revisal a contractului de muncă

Comments are closed.


Arhiva