Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Creşterea procentului de garantare pentru fermieri care vor să ia credite pentru achiziţia unor terenuri

Autor: Conta Conect
octombrie25

fermieriCreşterea procentului de garantare de la 50% la 70% pentru fermierii care solicită credite bancare pentru achiziţionarea de teren agricol, este o propunere inclusă de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) într-un proiect de hotărâre.

Drept motiv pentru apariţia proiectului serveşte faptul că în România, în sistemul bancar, valoarea unor categorii de terenuri agricole luate în garanţie este evaluată la cca 40% din valoarea de piaţă a acestora.

Prin actul normativ se reglementează ca sursă de garantare a creditelor contractate de beneficiarii PNDR 2014 2020 a sumelor disponibilizate din schemele de garantare aferente PNDR 2007-2013 şi restituite MADR în baza art. 58 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 49/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit şi politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2014-2020 şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul garantării.

Comentariile sunt închise pentru Creşterea procentului de garantare pentru fermieri care vor să ia credite pentru achiziţia unor terenuri

Comments are closed.


Arhiva