Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

ANAF propune un nou formular privind procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor

Autor: Diana Jitaru
iunie14

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin pentru aprobarea formularului tipizat „Proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor” utilizat în activitatea de verificare a situaţiei fiscale personale.

În prezent modelul procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor utilizat de inspectorii din cadrul Direcţiei generale control venituri persoane fizice este cel aprobat prin O.P.A.N.AF. nr. 2313/2016 pentru aprobarea formularului tipizat „Proces-verbal de constatare şi
sancţionare a contravenţiilor” utilizat de inspectorii din cadrul Direcţiei generale control venituri persoane fizice.

Având în vedere modificările survenite la O. G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, se impune şi corelarea conţinutului procesului – verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor cu noile reglementări, astfel:

  • modificarea termenul de plată a amenzii;
  • modificarea regimului juridic al procesul – verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei: titlu de creanţă şi înştiinţare de plată.
 Etichete: ,
Comentariile sunt închise pentru ANAF propune un nou formular privind procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor

Comments are closed.


Arhiva