Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Proiect: Firmele de constructii nu vor plati contributiile sociale in urmatorii 10 ani!

Autor: Diana Jitaru
decembrie21

Firmele de constructii nu vor plati contributiile sociale in urmatorii 10 ani, adica in perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028, dupa cum anuntat ministrul Finantelor. Printre masurile fiscal-bugetare si in domeniul investitiilor publice anuntate pentru anul 2019 se numara si aceasta.

Potrivit Ordonantei de Urgenta care a zguduit Romania, pusa in dezbatere publica pe site-ul MFP-ului (Ministerul Finantelor Publice), nu vor fi luate in calculul contributiilor datorate de firmele din costructii, veniturile din salarii realizate in perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2028 de catre persoanele fizice in baza contractelor de munca incheiate cu firmele respective.

De asemenea, angajatii care sunt scutiti de la plata CASS vor beneficia de asigurare medicala in aceasta perioada. Tot in urmatorii 10 ani, contributia de asigurari sociale se reduce cu 3,75% pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor realizate din activitati in sectorul constructiilor.

Recent, reprezentantii Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) au sustinut ca este o criza in domeniul constructiilor si ca s-ar putea ajunge la recesiune. Ei au cerut Guvernului subventii si facilitati fiscale pentru a putea mari salariile muncitorilor din constructii. S-a vorbit despre un salariu minim in constructii de 500 de euro, la o impozitare totala de 20%, redusa de la circa 45% in prezent.

Comentariile sunt închise pentru Proiect: Firmele de constructii nu vor plati contributiile sociale in urmatorii 10 ani!

Comments are closed.


Arhiva