Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Ordinul privind stabilirea operaţiunilor care dau dreptul la debitarea contului de TVA va fi abrogat

Autor: Diana Jitaru
martie16

Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin al preşedintelui ANAF pentru abrogarea Ordinului preşedintelui ANAF nr. 3040/2018 privind stabilirea operaţiunilor care dau dreptul la debitarea contului de TVA, împreună cu referatul de aprobare, ţinând cont de prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Se susţine că abrogându-se prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 23/2017, persoanele impozabile şi instituţiile publice, înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal, care aveau obligația deschiderii şi utilizării a cel puţin un cont de TVA, nu mai utilizează încasarea și plata TVA în acest cont dedicat.

Având în vedere cele reglementate la art.VI din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.78/2019 se impune abrogarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.3040/2018, întrucât aceste prevederi nu-și mai au aplicabilitate, iar pana la data abrogării Ordonanţei Guvernului nr. 23/2017, contul de TVA urmează regimul conturilor curente, astfel putând fi executat silit de către orice creditor, indiferent de natura creanţei.

Comentariile sunt închise pentru Ordinul privind stabilirea operaţiunilor care dau dreptul la debitarea contului de TVA va fi abrogat

Comments are closed.


Arhiva