Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Perioada în care o persoană fizică autorizată desfăşoară activităţi economice constituie vechime în specialitate

Autor: Diana Jitaru
mai10

Legea nr. 125/2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 456/2022, a adus modificări şi completări importante Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familial.

Atenţie! Perioada în care o persoană fizică autorizată desfăşoară activităţi economice constituie vechime în specialitate.

Persoana fizică autorizată trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) activitatea economică pe care o desfăşoară a produs venituri nete în anul supus recunoaşterii vechimii a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;
b) este înregistrată la registrul comerţului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se doreşte recunoaşterea vechimii.

Vechimea în muncă şi, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.

Comentariile sunt închise pentru Perioada în care o persoană fizică autorizată desfăşoară activităţi economice constituie vechime în specialitate

Comments are closed.


Arhiva