Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Preşedintele ANAF a aprobat modelul şi conţinutul Formularului 204!

Autor: Diana Jitaru
februarie6

Presedintele ANAF a aprobat modelul si continutul formularului 204 “Declaratie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale” prin Ordinul nr. 97/2019. Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 67 din data de 28 ianuarie 2019.

De retinut faptul ca declaratia 204 se utilizeaza pentru declararea veniturilor realizate, incepand cu 2018, de asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale.

Exceptia apare in cazul veniturilor din activitati agricole impuse pe baza normelor de venit, cand formularul se utilizeaza pentru declararea veniturilor realizate incepand cu anul 2019.

Ca urmare a modificarii si completarii titlului IV din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, precum si a normelor metodologice date in aplicarea acestuia, se impune adaptarea corespunzatoare a modelului si continutului formularului 204 „Declaratie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale”, precum si a instructiunilor de completare a acestuia.

Comentariile sunt închise pentru Preşedintele ANAF a aprobat modelul şi conţinutul Formularului 204!

Comments are closed.


Arhiva