Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

ANAF aduce lămuriri cu privire a mecanismul plăţii defalcate a TVA

Autor: Diana Jitaru
martie1

Aplica obligatoriu mecanismul platii defalcate:

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal, pentru incasarea si plata TVA, si institutiile publice inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal pentru incasarea TVA, care se afla in cel putin una dintre urmatoarele situatii:

a) la 31 decembrie 2017 inregistreaza obligatii fiscale reprezentand TVA, restante
conform art. 157 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu exceptia celor a caror executare silita este suspendata in conditiile art. 235 din Codul de procedura fiscala, in cuantum mai mare de 15.000 de lei in cazul contribuabililor mari, 10.000 de lei in cazul contribuabililor mijlocii, 5.000 de lei pentru restul contribuabililor, daca aceste obligatii nu sunt achitate pana la data de 31 ianuarie 2018;

Inscrierea acestor persoane in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA se face din oficiu de catre organul fiscal incepand cu 1 martie 2018;

Aceste persoane pot renunta la aplicarea mecanismului platii defalcate a TVA dupa o perioada de minimum 6 luni de la data in care nu se mai afla in situatia de mai sus ori in celelalte situatii de la punctele b), c) mai jos prezentate, prin depunerea unei notificari in acest scop la organul fiscal.

Radierea din Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA se face de catre organul fiscal, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data depunerii notificarii.

Comentariile sunt închise pentru ANAF aduce lămuriri cu privire a mecanismul plăţii defalcate a TVA

Comments are closed.


Arhiva