Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Un proiect de ordonanţă prevede modificarea unor acte normative în domeniul fiscal

Autor: Diana Jitaru
martie25

Un proiect de ordonanţă prevede modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul fiscal şi prorogarea unor termene.

Se propune clarificarea modului de distribuire a cheltuielii cu achiziţia aparatelor de marcat electronice fiscale utilizate de asocierile fără personalitate juridică, respectiv deducerea costului de achiziţie al aparatelor de marcat electronice fiscale să se efectueze de către fiecare asociat din impozitul anual, proporţional cu cota de participare în asociere.

Se propune introducerea unor excepţii de la depunerea declaraţiei recapitulative pentru operaţiunile desfăşurate între persoanele impozabile din România şi persoanele impozabile din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, având în vedere că sistemul VIES nu mai oferă informaţii cu privire la înregistrarea în scopuri de TVA a persoanelor impozabile din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Excepţiile de la depunerea declaraţiilor recapitulative nu vor viza operaţiunile care implică transporturi de bunuri în/din Irlanda de Nord.

Comentariile sunt închise pentru Un proiect de ordonanţă prevede modificarea unor acte normative în domeniul fiscal

Comments are closed.


Arhiva