Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Va fi modificat plafonul obligaţiilor fiscale restante sub care nu se pun popriri!

Autor: Diana Jitaru
august7

ANAF vrea să modifice legislaţia şi a pus în dezbatere publică un proiect de ordin în acest sens. Proiectul vizează măsura de poprire atunci când o persoană fizică sau o firmă are obligaţii fiscale restante către stat.

Potrivit unui proiect de ordin al ANAF pus în dezbatere publică, va fi modificat plafonul obligaţiilor fiscale restante sub care nu se pun popriri. Astfel, pentru persoanele fizice plafonul creşte de la 100 la 2.000 de lei.

Referitor la companiile mici, plafonul va creşte de la 500 la 10.000 de lei. Numărul micilor contribuabili care se încadrează în noul plafon este de aproximativ 200.000, de circa 2,5 ori mai mult decât în prezent, cuantumul total al obligaţiilor restante aferente anului 2018 fiind de 1.445,6 milioane de lei. În cazul debitorilor care au calitatea de contribuabili mijlocii, plafonul creşte de la 1.500 la 40.000 de lei. Numărul contribuabililor care vor beneficia de această măsură se va ridica la 4.655, informează ANAF. Pentru marii contribuabili, plafonul va creşte de la 3.000 la 40.000 de lei, ceea ce va dubla numărul de mari contribuabili pentru care nu se înfiinţează poprirea bancară.

Comentariile sunt închise pentru Va fi modificat plafonul obligaţiilor fiscale restante sub care nu se pun popriri!

Comments are closed.


Arhiva