Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Noi criterii de selecţie pentru clasificarea marilor contribuabili

Autor: Nina Croitoru
octombrie12

26-vazut-shutterstock-11-465x215

Începand cu anul 2017, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va aplica noi criterii de selecţie pentru clasificarea marilor contribuabili la buget, astfel încât companii cu nume sonore, firme mari, dar aflate în insolvență, precum și grupuri de societăți afiliate să fie administrate unitar.

Noile filtre de selecție pe care le va aplica ANAF vor viza reintroducerea în administrarea Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), pentru cel puțin 2-3 ani, a unor companii mari aflate în insolvență, și introducerea în aria Direcției a unor companii cu nume sonore care acum sunt alocate direcțiilor județene sau de sector ale Capitalei, întrucât nu au cifră de afaceri peste plafonul impus pentru mari contribuabili.

Președintele ANAF, Dragoș Doroș, a declarat că centralizarea, adică aducerea companiilor în administrarea DGAMC, va conduce la ruperea legăturilor locale, ceea ce înseamnă mai puțină corupție.

De la 1 ianuarie 2017 va fi operată și o reoganizare internă a DGAMC, astfel încât managementul să fie efectuat pe componente, iar subordonarea să fie divizată.

Comentariile sunt închise pentru Noi criterii de selecţie pentru clasificarea marilor contribuabili

Comments are closed.


Arhiva