Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Noi modificări legislative pentru comercianți

Autor: Marcela Popovici
noiembrie24

tigaraLa 25 noiembrie urmează să fie votat în plenul Parlamentului Raportul Comisiei de Sănătate la Proiectul de lege care interzice fumatul în spațiile publice închise. Totuşi, raportul conține un amendament de ultimă oră prin care se interzice “afișarea” tigărilor „în locurile obligatorii de trecere”.

Astfel, comercianții de produse din tutun își văd, practic, activitatea scoasă în afară legii, drept urmare, solicită retrimiterea Raportului la Comisia de Sănătate pentru a fi rediscutat amendamentul. Conform Regulamentului Camerei, plenul nu mai poate amenda proiectele de lege, ci doar comisiile de raport. Comercianții afirmă că, în supermarketuri, activitatea va fi paralizată, dat fiind faptul că va crește timpul de servire a clientelei. De asemenea, magazinele de proximitate și chioșcurile vor fi serios afectate, trebuind, probabil, să ascundă țigările de ochii trecătorilor.

În timp ce comercianții vor face tot posibilul să aplice legea, ţigările de contrabandă vor fi în continuare disponibile oriunde: la colțul blocului, în piaţă, la metrou. Potrivit ultimului studiu al companiei de cercetare Novel, piața neagră în România e de circa 15%, unul dintre cele mai ridicate niveluri din Europa, ceea ce înseamnă pierderi la buget de peste 500 de milioane de euro, anual.

Presupunând că jumătate din produsele din tutun sunt vândute la nivel național prin magazine mici, înseamnă că nivelul comerțului ilegal s-ar putea majora cu 50%.

Comentariile sunt închise pentru Noi modificări legislative pentru comercianți

Comments are closed.


Arhiva