Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Proiect: Publicarea listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante

Autor: Conta Conect
aprilie8

ANAFAgenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a supus spre dezbatere publică Proiectul de Ordin pentru modificarea Ordinului preşedintelui ANAF nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Potrivit actului normativ,  se impune corelarea şi armonizarea plafoanelor şi pentru celelalte categorii de contribuabili menţionate la pct. 4 din Anexa la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016, în concordanţă cu plafonul de la persoanele fizice şi prin raportare de plafoanele anterioare.

Prin urmare, Direcţia Generală de legislaţie Cod procedură fiscală, reglementări nefiscale şi contabile din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, prin adresele nr. 712.336/2016 şi nr. 712.727/2016, propune următoarele plafoane:
a) 100.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 50.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 10.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
d) 1.500 lei, în cazul debitorilor persoane fizice, altele decât cele de la lit. c).

Totodată, se impune modificarea pct. 10 din Anexa la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016, în sensul de a i se da dreptul debitorului să se prezinte la organul fiscal central în vederea punerii de acord asupra cuantumului obligaţiilor fiscale restante, în caz contrar, obligaţiile fiscale restante se publică aşa cum au fost menţionate în notificare sau cele rămase nestinse din acestea la data publicării, după caz.

Comentariile sunt închise pentru Proiect: Publicarea listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante

Comments are closed.


Arhiva