Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Vă reamintim că se va scoate din Legea prevenirii încălcarea termenului de utilizare a noilor case de marcat!

Autor: Diana Jitaru
septembrie2

MFP propune eliminarea contravenției referitoare la nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic (art.10 lit.cc) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.28/1999) de sub prevederile Legii prevenirii nr.270/2017.

Măsura este necesară deoarece operatorii economici care încalcă obligația de dotare cu noile dispozitive, nu au motive obiective pentru neconformare, în condițiile în care au fost emise autorizații de distribuție pentru aparatele de marcat care acoperă toate tipurile de activități economice, iar distribuitorii autorizați au stocuri de aparate de marcat noi.

De asemenea, o mare parte dintre operatorii economici au achiziționat și instalat aparate de marcat cu jurnal electronic, iar perpetuarea acestei situații ar duce la discriminarea operatorilor economici corecți.

Comentariile sunt închise pentru Vă reamintim că se va scoate din Legea prevenirii încălcarea termenului de utilizare a noilor case de marcat!

Comments are closed.


Arhiva