Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Amenzi pentru angajatorii care nu au protejat lucrătorii în perioada caniculei

Autor: Liudmila Aga
iulie29

canicula
Inspector general de stat în cadrul Inspecției Muncii, Nicolae Bratu, a declarat că angajatorii care nu au luat măsurile necesare privind protecția lucrătorilor în perioadele cu temperaturi ridicate au fost amendați cu peste 26.000 de lei.

În perioada 20 – 24 iulie au fost efectuate 503 controale la angajatori cu un total de 49.654 de salariați. Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 26.100 de lei și 158 de avertismente. În aceeași perioadă au fost constatate 193 de deficiențe, fiind aplicate 166 de sancțiuni contravenționale„, a precizat Nicolae Bratu.

Astfel, în urma controalelor efectuate de Inspecţia Muncii, s-a constatat că angajatorii nu au stabilit măsurile pentru asigurarea condițiilor de microclimat la locul de muncă în perioadele în care se înregistrează temperaturi extreme, nu au evaluat riscurile la care îi expun pe salariați și nu au respectat măsurile minimale pentru ameliorarea condițiilor de muncă și pentru menținerea stării de sănătate a lucrătorilor.

O.U.G. nr. 99/2000 prevede următoarele măsuri care trebuie luate de angajatori în caz de temperaturi exterioare ridicate: reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea ventilației, a apei minerale și când e posibil dușuri. Angajatorii sunt obligați să asigure examen medical la angajare și controlul medical periodic al stării de sănătate”, a precizat Nicolae Bratu.

Comentariile sunt închise pentru Amenzi pentru angajatorii care nu au protejat lucrătorii în perioada caniculei

Comments are closed.


Arhiva