Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Concediul medical pentru carantina se acordă chiar dacă nu există stagiu de cotizare realizat

Autor: Diana Jitaru
martie27

Potrivit prevederilor art.18 lit.b) din OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, in scopul prevenirii imbolnavirilor si recuperarii capacitatii de munca, asiguratii pot beneficia de concediu si indemnizatie pentru carantina.

Concediul si indemnizatia pentru carantina se acorda asiguratilor carora li se interzice continuarea activitatii din cauza unei boli contagioase, pe durata stabilita prin certificatul eliberat de directia de sanatate publica (a se vedea art.20 alin.(1) din OUG nr.158/2005).

Art.9 din OUG nr.158/2005 a fost modificat recent prin art.XVI din OUG nr.30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, publicata in Monitoul Oficial nr.231 din 21 martie 2020.

Comentariile sunt închise pentru Concediul medical pentru carantina se acordă chiar dacă nu există stagiu de cotizare realizat

Comments are closed.


Arhiva