Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Modalitatea decontării sumelor de bani acordate angajatorilor pentru angajarea persoanelor cu dizabilități

Autor: Diana Jitaru
mai6

Ordinul nr. 743/2022 prevede aprobarea Procedurii privind modalitatea de decontare a sumelor de bani acordate angajatorilor pentru adaptarea rezonabilă la locul de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi angajate ca urmare a implementării proiectului „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”.

Beneficiază de decontarea sumelor de bani pentru adaptarea rezonabilă la locul de muncă angajatorii care au încadrat în muncă pe perioadă nedeterminată cel puţin o persoană cu dizabilităţi care beneficiază de măsuri pentru stimularea ocupării forţei de muncă vizând creşterea şanselor de ocupare, fiind înregistrată la agenţia judeţeană de ocupare a forţei de muncă/Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti şi care face parte din grupul – ţintă al proiectului.

Angajatorul care beneficiază de decontarea sumelor de bani în vederea adaptării rezonabile la locul de muncă pentru persoana cu dizabilităţi are obligaţia de a asigura menţinerea raporturilor de muncă sau de serviciu ale acesteia pentru o perioadă de minimum 12 luni. În cazul în care angajatorul beneficiază cumulativ de măsurile de stimulare a angajatorilor finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, şi de sprijin sub forma decontării sumelor de bani pentru adaptarea rezonabilă la locul de muncă, obligaţia de a asigura menţinerea raporturilor de muncă sau de serviciu este pentru o perioadă de 18 luni.

Comentariile sunt închise pentru Modalitatea decontării sumelor de bani acordate angajatorilor pentru angajarea persoanelor cu dizabilități

Comments are closed.


Arhiva