Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Noi locuri de munca fac parte din categoria locurilor de muncă în condiţii speciale

Autor: Diana Jitaru
decembrie18

Noi locuri de munca fac parte din categoria locurilor de muncă în condiţii speciale.

În Monitorul Oficial nr. 1238/2020 a fost publicată Legea nr. 289/2020 care privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 108/2020 pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Se introduce o nouă dispoziţie care include în lista locurilor de munca în condiţii speciale activităţile din industria de armament referitoare la: fabricarea, manipularea, transportul nitroglicerinei, explozivilor, pulberilor negre, pulberilor fără fum, produselor pirotehnice în unităţile de producţie a explozivilor, precum şi fabricarea nitrocelulozelor şi a celuloidului în aceleaşi unităţi de producţie a explozivilor; fabricarea muniţiilor şi a elementelor de muniţii, locurile de muncă în care se execută operaţii cu exploziv de iniţiere, exploziv cu caracteristică de sensibilitate mare, precum şi locurile de muncă în care se execută operaţii cu explozivi aromatici, la care angajaţii vin în contact direct cu aceştia; operaţii de distrugere a muniţiilor încărcate şi a elementelor de muniţii încărcate, a pulberilor, a explozivilor şi a produselor pirotehnice; delaborarea muniţiilor şi a elementelor pirotehnice încărcate cu substanţe explozive sau incendiare.

De aceste prevederi beneficiază, la cerere, şi persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis anterior datei intrării în vigoare a prezentei legi.

Comentariile sunt închise pentru Noi locuri de munca fac parte din categoria locurilor de muncă în condiţii speciale

Comments are closed.


Arhiva