Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Preşedintele a semnat decretul prin care „Vinerea Mare” este zi liberă pentru angajaţi

Autor: Diana Jitaru
martie13

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sarbatoare legala nelucratoare.

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri inaintea Pastelui si, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Este una dintre cele trei zile de sarbatoare religioasa crestina numite Triduum Sacru, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare si Sâmbata Mare”, sustin initiatorii proiectul de lege pentru completarea alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, Vinerea Mare este zi legala de sarbatoare in 16 dintre cele 28 de tari ale UE.

Codul muncii stabileste astfel urmatoarele zile ca sarbatori legale in care nu se lucreaza: 1 si 2 ianuarie; 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române); Vinerea Mare; prima si a doua zi de Paste; 1 Mai, 1 Iunie (Ziua Copilului); prima si a doua zi de Rusalii; 15 august (Adormirea Maicii Domnului); 30 noiembrie (Sfântul Andrei); 1 decembrie (Ziua Nationala a României); 25 si 26 decembrie (prima si a doua zi de Craciun).

Comentariile sunt închise pentru Preşedintele a semnat decretul prin care „Vinerea Mare” este zi liberă pentru angajaţi

Comments are closed.


Arhiva