Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Sporul acordat pentru coronavirus nu se poate acorda cumulat cu alte sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase

Autor: Diana Jitaru
decembrie8

Pentru sporul acordat pentru situaţia de risc epidemiologic determinată de răspândirea coronavirusului SARS – CoV – 2, nu se eliberează buletine de determinare sau, după caz, expertizare a locurilor de muncă.

Hotărârea nr. 1030/2020 prevede modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”.

Sporul acordat pentru situaţia de risc epidemiologic determinată de răspândirea coronavirusului SARS – CoV – 2, nu se poate acorda cumulat cu alte sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase. În situaţia în care, pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru, ar putea fi acordate sporuri pentru condiţii de muncă ce nu se pot cumula, personalul va beneficia de sporul al cărui cuantum este mai mare.

Comentariile sunt închise pentru Sporul acordat pentru coronavirus nu se poate acorda cumulat cu alte sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase

Comments are closed.


Arhiva