Proiectul de lege privind supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar care prevede înfiinţarea Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială a fost aprobat de Guvern.
Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială reprezintă un organism de supraveghere a sistemului financiar naţional, care va funcţiona ca structură de cooperare inter-instituţională, fără personalitate juridică, și va avea ca scop asigurarea coordonării supravegherii macroprudenţiale la nivel naţional, consolidarea capacităţii sistemului financiar de a rezista la şocuri şi prin diminuarea acumulării de riscuri sistemice, asigurând o contribuţie sustenabilă a sistemului financiar la creşterea economică.
Comitetul se va constitui din reprezentanţi ai Bancii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului, iar preşedintele acestui comitet va fi guvernatorul BNR.
Organismul decizional al Comitetului Naţional pentru Supraveghere Macroprudenţială va fi Consiliul general, format din nouă membri, respectiv: guvernatorul, prim-viceguvernatorul, cei doi viceguvernatori şi economistul-şef ai Băncii Naţionale a României, preşedintele şi prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară şi doi reprezentanţi ai Guvernului, desemnaţi de primul-ministru.
De asemenea Comitetul va publica anual un raport de activitate, pe care preşedintele Comitetului îl prezintă Parlamentului României până la data de 30 iunie a anului următor.