Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Modificări de ultimă oră în domeniul fiscal și vamal

Autor: Diana Jitaru
iunie21

OUG nr. 85/2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 594/2022, prevede modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul fiscal şi vamal.

Modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale

Actul normativ prevede prelungirea datei la care se raportează obligaţiile bugetare restante la 31 decembrie 2021 şi care pot face obiectul restructurării. Astfel, este prelungit, până la 31 ianuarie 2023, termenul de depunere a notificării privind intenţia de restructurare a obligaţiilor bugetare şi, până la 31 iulie 2023, termenul de depunere a solicitării de restructurare a obligaţiilor bugetare.

Modificarea Legii nr. 86/2006 privind Codul vamal al României

Actul normativ stabileşte noi reglementări în materia infracţiunilor vamale în vederea punerii de acord a dispoziţiilor art. 270 alin. (3) din Codul vamal cu Decizia Curţii Constituţionale nr. 176. Astfel, sunt asimilate infracţiunii de contrabandă colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscute ca provenind din contrabanda, dacă sunt depăşite anumite cantităţi.  

Modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal

În domeniul TVA, este prelungit, până la 31 decembrie 2026, termenul privind aplicarea taxării inverse pentru: livrarea de cereale şi plante tehnice, transferul de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, livrarea de energie electrică şi gaze naturale către un comerciant persoană impozabilă, stabilit în România, transferul de certificate verzi, furnizări de telefoane mobile, furnizări de dispozitive cu circuite integrate, furnizările de console de jocuri, tablete PC şi laptopuri.

Categorii: Articole, Fiscalitate, TVA
Comentariile sunt închise pentru Modificări de ultimă oră în domeniul fiscal și vamal

Comments are closed.


Arhiva