Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Cum vor fi distribuite medicamentele cu iod către populaţie?

Autor: Diana Jitaru
iunie28

În Monitorul Oficial nr. 618/2022 a fost publicat Ordinul nr. 1648/2022 privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populaţie.

Ministerul Sănătăţii distribuie populaţiei medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, în scop preventiv, prin intermediul farmaciilor comunitare.

Ca procedură, medicul de familie, începând cu prima consultaţie acordată, inclusiv pentru consultaţiile programate, eliberează prescripţia medicală pentru ridicarea din farmacia comunitară a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate pentru pacient, dacă acesta este eligibil.

Menţionăm că această procedură este una strict preventivă.

Farmaciile eliberează medicamentul iodură de potasiu, în mod gratuit, exclusiv în baza prescripţiei medicale emise de medicul de familie în formatul original.

Potrivit noutăţilor odată cu medicamentul farmaciile pun la dispoziţia pacientului sau a aparţinătorului, respectiv persoanei care ridică medicamentul în numele pacientului şi informaţiile privind modul de administrare.

Trebuie să aveţi în vedere că medicii de familie vor prescrie o singură dată comprimatele de iodură de potasiu pacienţilor eligibili aflaţi în evidenţa proprie, precum şi pacienţilor eligibili care nu au medic de familie.

Comentariile sunt închise pentru Cum vor fi distribuite medicamentele cu iod către populaţie?

Comments are closed.


Arhiva