Deschiderea unei afaceri în domeniul prestării unor activități de înfrumusețare

ANAF aduce lămuriri prvind privind deschiderea unei afaceri în domeniul prestării unor activități de înfrumusețare.

Dacă doriți să începeți o afacere în domeniul prestării unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală trebuie să vă adresați Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) în vederea autorizării.

Indiferent de modalitatea de desfășurare a activității aveți obligații fiscale declarative și de plată.

Spre exemplu, în situația în care desfășurați activitate prin intermediul unei societăți, aceasta poate fi plătitoare de impozit pe profit sau plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor în funcție de condițiile stabilite de Codul fiscal.

Dacă societatea respectivă are și angajați, în calitate de angajator aceasta are obligația de a reține la sursă impozitul pe venit, respectiv contribuțiile sociale obligatorii. În plus societatea respectivă va avea obligația depunerii la organul fiscal competent a declarațiilor de impunere specifice la termenele prevăzute de lege, precum și obligația plății obligațiilor prevăzute de lege.

În situația în care desfășurați activitate în calitate de persoană fizică autorizată/ întreprindere individuală/întreprindere familială pentru veniturile realizate datorați impozit pe venit, respectiv contribuții sociale obligatorii, după caz în condițiile stabilite de Codul fiscal.

În plus, în calitatea dumneavoastră de persoană fizică, veți avea obligația depunerii la organul fiscal competent a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice la termenele prevăzute de lege.

Iar în situația în care aveți și angajați, obligațiile dumneavoastră declarative și de plată sunt identice cu cele ale persoanelor juridice care au calitatea de angajatori.


Publicat

în

,

de către