Este oficial! Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va fi reorganizată!

În Monitorul Oficial nr. 228/2024 a fost publicată OUG nr. 23/2024 unele măsuri pentru consolidarea capacităţii instituţionale a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, reorganizarea activităţii acesteia, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Actul normativ aprobă o serie de măsuri necesare pentru consolidarea capacității instituționale a Agenției Naţionale de Administrare Fiscala (ANAF).

Reorganizarea ANAF va conduce la creșterea eficienței colectării veniturilor la bugetul general consolidat și asigurarea unei coordonări integrate a activității administrației fiscale în acțiunea de combatere a fraudei și evaziunii fiscale.

Se va reorganiza activitatea Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF). Activitatea operativă a DGAF se așază pe structuri județene de antifraudă fiscală, măsură care va duce la eficientizarea activității, operativitatea verificărilor și creșterea calității controalelor.

Totodată, pentru ANAF și Autoritatea Vămilor din România, care au atribuții de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și a fraudei fiscale și vamale, se prevede achiziționarea de dotări corespunzătoare, pentru îndeplinirea responsabilităților și a misiunilor stabilite prin Sistemul naţional RO e-Sigiliu.


Publicat

în

, ,

de către