Manuale noi pentru elevi

manuale-noi

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a spus că licitaţia manualelor se derulează pentru prima dată după Legea achiziţiilor publice şi în conformitate cu normele europene.

De asemenea, a adăugat că eventualele probleme la caietele de sarcini vor fi remediate, dar modernizarea manualelor va continua.

Totodată, Uniunea Editorilor din România afirmă că manualele digitale nu vor putea fi folosite, fiindcă nu a existat nicio pregătire în şcoli pentru aceasta, iar unele învăţătoare nu ştiu nici măcar să deschidă un calculator.

Potrivit calendarului licitaţiei, termenul limită pentru depunerea de către ofertanţi a documentelor necesare procedurii de achiziţie este data de 2 iunie, iar sesiunea de evaluare a ofertelor de proiecte de manuale va fi programată până în 20 iunie; pe 23 iunie urmând să fie comunicate rezultatele evaluării ofertelor de proiecte de manuale.

La 28 iulie, vor fi anunţate rezultatele finale în urma procedurii de licitaţie pentru proiectele de manuale şcolare, iar acestea vor fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei.

Potrivit noutăţilor legislative din învăţământ, vor fi asigurate manuale noi la materiile: Comunicare în limba română, Comunicare în limba maternă, Matematică şi explorarea mediului, Limba modernă şi Religie, pentru clasa I şi a II-a.

De asemenea, manualele şcolare vor avea atât o variantă tipărită, cât şi una digitală, realizate în două volume astfel încât să acopere întreaga programă şcolară, iar elevii vor primi ambele formate.

În prezent pentru un manual tipărit se plătesc 2 – 3 lei , iar pentru unul în format digital se va plăti 8 – 10 lei.


Publicat

în

de către