Noi modalităţi de atragere a răspunderii solidare a deţinătorilor de firme cu datorii

s560x316_recuperarea_datoriilor

Fiscul ameninţă persoanele posesoare de firme cu datorii, că le ia maşinile, casele, apartamentele. Ştirile din fiscalitate aduc la cunoştinţă că pot fi anulate contracte de vânzare a activelor şi urmărite chiar şi soacrele care primesc bunuri din patrimoniul firmei ginerelui.

Directorul executiv al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Craiova, Mihai Antonescu, spune că cei care conduc firme cu datorii mari la stat, dar care îşi ridică vile uriaşe pe persoană fizică sau se plimbă în diverse maşini de lux, direcţionând sume importante de la firme către bunurile lor personale, vor fi supuşi atragerii răspunderii solidare.

Ulterior, preşedintele ANAF a emis Ordinul nr. 127 pentru aprobarea instrucţiunilor privind aplicarea procedurii de angajare a răspunderii solidare reglementate de articolele 27 şi 28 din Codul de Procedură Fiscală, publicat în Monitorul Oficial nr. 85 din 4 februarie 2014,  prin care s-au aprobat noile modalităţi, instrucţiuni şi formulare de atragere a răspunderii solidare a deţinătorilor de firme.

Dacă până acum unii întreprinzători, care au vrut să scape de datoriile la Fisc, şi-au făcut firme paralele, cu acelaşi obiect de activitate, cu aceiaşi angajaţi şi cu aceiaşi clienţi sau furnizori, lăsând firma veche plină de datorii, acum nu va mai fi posibil aşa ceva, fără ca persoana care are firma să nu plătească în faţa legii, eventual cu bunurile personale.


Publicat

în

de către