Reintroducerea antrepozitelor fiscale de depozitare din 2013

România urmează să reintroducă antrepozitele fiscale de depozitare pentru produsele accizabile începând cu 1 ianuarie 2013, proiectul de ordonanţă de urgenţă ce va aduce această modificare fiind publicat, miercuri, pe site-ul Ministerului de Finanţe Publice.
Potrivit unui comunicat al Deloitte România, Comisia Europeană a somat în mod oficial ţara noastră să reintroducă antrepozitele fiscale de depozitare de produse energetice în termen de două luni.
Produsele energetice (benzină, motorină) pot fi depozitate în aşa-numitele antrepozite fiscale (de exemplu depozite de carburanţi) şi transportate fără accize de la un antrepozit la altul, cu condiţia ca acestea să fie situate în state membre UE. În România, însă, numai rafinăriile pot în prezent să obţină autorizaţia de exploatare a unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor energetice, cu excepţia antrepozitelor din aeroporturi.
Una dintre societăţile grav afectate de această măsură a fost societatea ce operează terminalul petrolier al României – Oil Terminal.
O condiţie a aderării la Comunitatea Europeană este ca legislaţia în domeniul produselor accizabile să fie aliniată la directivele europene, în toate statele membre. Orice abatere de la aceste norme poate conduce la grave distorsiuni ale pieţei, motiv pentru care este foarte important sa fie strict monitorizate.
Deloitte furnizează servicii clienţilor din sectorul public şi privat în următoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanţă, consultanţă financiară – deservind numeroase industrii. Reţeaua sa globală de firme membre activează în peste 150 de ţări.


Publicat

în

,

de către