Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

1.500 de lei pentru părinţii care se reîntorc la serviciu înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni!

Autor: Diana Jitaru
aprilie13

Este oficial! Persoanele care se reîntorc la serviciu înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni beneficiază de un stimulent de inserţie în cuantum de 1.500 lei.

Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor a fost modificată de OUG. nr. 26/2021.

Se prevede că persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului obţin venituri supuse impozitului au dreptul la un stimulent de inserţie, după cum urmează:
a) în cuantum de 1.500 lei, dacă persoanele îndreptăţite obţin venituri înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilităţi. Cuantumul de 1.500 lei se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi;
b) în cuantum de 650 lei dacă persoanele îndreptăţite obţin venituri după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilităţi.

Comentariile sunt închise pentru 1.500 de lei pentru părinţii care se reîntorc la serviciu înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni!

Comments are closed.


Arhiva